
Жовтень, другий місяць осені — саме зараз тепла погода змінюється прохолодою і дощем.
Проте, і для такої мінливої пори можна підібрати правильне пиво, що принесе і задоволення, і тепло, і легкий настрій.
Безперечно, якщо Ви маєте улюблений тип, чи навіть сорт пива — Ви можете його споживати будь-коли. Проте, якщо після спекотного літа є певна розгубленість і виникає питання – яке все ж таки пиво краще обрати? – варто звернутися до рекомендацій знавців «хмільної справи».Традиційно восени збирають врожай. Змінюється і мотивація обрання хмільного напою. Якщо влітку пиво більше вживають задля втамування спраги, то восени більше уваги звертають на смак. Восени пиво п’ють більш повільно — і не охолоджують його настільки сильно, як влітку. Це дозволяє повноцінно відчути увесь букет смакових ноток улюбленого напою.
Загальна тенденція осені — це перехід споживача до «густіших» та міцніших сортів пива.
Особливо це помітно під час прохолодної погоди. Адже міцніше пиво дарує не лише смак, але й легку теплоту.- розповідають експерти.
Як правило, восени обирають міцніші лагери — такі, як «Опілля Фірмове». Цей сорт пива має легкий винний присмак і виражений хмільний та солодовий аромат. У лінійці продукції «Опілля» це пиво потребує довшого часу для виготовлення, близько 60 діб.
Найкраще пасуватимуть міцні лагери до жирних страв з яловичини та свинини, різних видів негострого копченого сиру. Спробувати різні сорти пива варто хоча б тому, що вони регулярно здобувають нагороди на загальноукраїнському святі пива під егідою галузевої асоціації «Укрпиво». Зокрема і цього року вдруге поспіль «Опілля Фірмове» вибороло золоту медаль за високу якість світлого пива,

Восени варто також спробувати темні лагери такі, як «Опілля Княже» і «Опілля Портер».
- Особливий смак цих сортів формує карамельний солод, що використовується у процесі варіння пива. При цьому «Опілля Портер» має більш «густий» та виражений смак. Обидва сорти будуть пасувати до гострих сирів. «Опілля Портер» також можна вважати «десертним».
У теплі дні «бабиного літа» зберігають актуальність легкі лагери, такі, як «Опілля Корифей», «Опілля Жигулівське», «Опілля Класичне».
- Ці сорти пива найбільше відповідають критеріями баварського закону «про чистоту пива». Найкраще пасуватимуть до тушкованих овочів, страв з риби, курятини і загалом до страв, які готуються з великою кількістю прянощів.
Тож, користайте з можливості відкрити нові смакові відчуття і посидіти з друзями за доброю невимушеною розмовою.Цінуйте Справжнє!