топ
новини
ПОВІДОМИТИ НОВИНУ

Fresh News - дізнавайся першим

вторгнення росії в Україну : всі новини тут Fresh News telegram
24.04.2019 15:22:00

Олієвська ОТГ: крах диктаторської децентралізації

Олієвська ОТГ: крах диктаторської децентралізації

Децентралізація для «своїх»

Славна Оліївська ОТГ створена 29 жовтня 2017 року, до її складу увійшли 9 сіл, яким пророкували відчути на собі весь успіх реформи децентралізації.

За даними: Децентралізація, Open Budget Оліївська громада посідає почесне 6 місце у рейтингу лідерів ОТГ за власними доходами на одного мешканця серед 665 ОТГ, створених до початку 2018 року (дані за 9 місяців 2018 року).
Станом на 01 січня 2018 року у бюджеті громади було понад 20 мільйонів вільних коштів, депутатами сільської ради була прийнята програма соціально-економічного розвитку і ніщо не заважало втілювати кращі світові традиції для покращення життя на селі. Але у сільського голови Скока М. І. на цей рахунок були свої плани — або не до кінця «свої». У той час, коли менш заможні громади вже показували свої перші успішні проекти: нові школи, садочки, парки, сонячні батареї, у Оліївській ОТГ йшов процес накопичення капіталів, сільський голова хазяйновито збирав «придане».

Олиевка.jpg"Маючи понад 20 мільйонів грн. вільних коштів, Оліївька ОТГ лише накопичувала гроші," _ фото _ Анатолій Мельниченко

Обурені депутати сільської ради сиділи на сесіях із зав’язаними руками, які вони не могли навіть простягнути до бюджетних коштів, щоб втілювати прекрасне на своїх округах, а сільський голова у листопаді 2018 року вже міг хизуватися 40 мільйонами вільних коштів на рахунках громади, питання — «перед ким і навіщо?» 

У цей же час місцеві депутати зрозуміли, що з таким «реформатором» вони швидше підуть на палю, ніж в життя «по-новому» і висловивши «царю всєя громади» недовіру, таємним голосуванням відправили одноосібного держателя заможної казни рахувати свої статки у приватній резиденції.

З грудня 2018 року, втративши цілий рік, за який мудрі голови перевертали життя в громадах з ніг на голову, Оліївська сільська рада почала працювати на благо кожного. Ремонти комунальних закладів, затвердженні кошториси, вуличне освітлення, капітальні ремонти доріг, встановлення відеоспостереження, матеріальна допомога хворим і найбільш вразливим, початок будівництва нового садочка, прийняті рішення про купівлю приміщень для будинку культури та школи і головне- цільове використання коштів для розбудови громади.

Олиевка_002.jpg"У грудні 2018-го Оліївська сільська рада почала працювати на благо кожного," _ фото _ Анатолій Мельниченко

Прогресивні перевтілення (Скок читає розрушення) не давали екс-очільнику спокійно опочивати, обурений таким радикально-прогресивним підходом депутатів до розбудови села, він подав позов до суду, щодо визнання неправомірним повалення його диктатури.

З перших судових засідань сільського голову приходив підтримувати вірний слуга партії БПП - Романчук О. В., який один єдиний розумів той устрій і що таких активних проєвропейських депутатів потрібно списувати як «інакомислячих», бо товариші будували «своє рідне».

У січні 2019 року Пан Романчук став головою Оліївської сільської виборчої комісії і «чорним кардиналом» громади.

Він разом зі своїм побратимом Олександром Блощинським, - відомим перебіжчиком туди, де гарно жнуть, провели на селі активну агітацію проти неугодних депутатів і в підтримку царя, котрого образили. Зайшли хлопці до людей і в хату, і в душу, та так, що люди і не розуміли, за що підписи ставили, знімаючи своїх обранців. Виконавши брудну роботу, пан Романчук як голова Оліївської СВК, на чистому папері призначив проміжні вибори у шести округах громади. Не економлячи асигнувань з місцевого бюджету, пан Романчук найняв адвоката, з яким пліч о пліч боровся проти депутатів-реформаторів, що працювали для людей, а не для благ партії.
У такому світлі не дивно було, що делегацію від Оліївської сільської ради не запросили на Раду регіонального розвитку, очолювану паном Петром Порошенком, яка проходила на території Оліївської ОТГ, за стіною сільської ради.

Ми були децентралізованою громадою поза президентською реформою, бо не стали на коліна перед партією БПП, щоб подякувати їм за «все».
Романчук (2).jpgОлександр Романчук _ фото _ Facebook 

А той, хто сидів у перших лавах на президентському святі, - шановний пан Романчук паралельно спокійно займався розтратою коштів місцевого бюджету, для проведення незаконних проміжних виборів та відстоюючи разом з адвокатом (якого вимушена оплачувати сільська рада, як і відшкодовувати 6! судових зборів, які посіяв пан Романчук) ідею партії «Сьогодні ми при владі- нам все можна і нам за це нічого не буде», під цим гаслом знімали депутатів, які не пропустили жодної сесії сільської ради.

Наслідками службової недбалості пана Романчука є розтрата асигнувань місцевого бюджету, які могли піти на розвиток громади, тільки на діяльність Оліївської СВК у 2019 році було виділено більше як 150 000 гривень.

Дуже полюбляє цей пан Оліївську громаду, але народ розпізнав лиходія і не підтримав його як кандидата на посаду сільського голови, то він через виборчу комісію зайшов, спритний хоч якось «дірвався до дерибану». Ну, а що «Солідарність» - не совість, в порядності нам не присягали. Чи потрібні такі молоді бійці в новій політиці? — вирішуйте самі, Оліївці однозначно - ні.

Романчук (1).jpg«Проплачені бюджетники» /авторський підпис/ на дебатах на підтримку Петра Олексійовича _ фото _ Facebook _ Олександр Романчук  

Наш час прийшов, коли Іменем України шість суддів Житомирського окружного адміністративного суду винесли рішення про незаконність дій Оліївської СВК з приводу зняття депутатів сільської ради — партія не вплинула на гарантів правосуддя.

Скок М. І. так само потерпів краху свого самодержавства на терезах Феміди.
А за хлопцями зазнав поразки їх духовний наставник — Петро Олексійович — 21 квітня 2019 року. Ось так з невеликої ОТГ витіснили про-президентських горе-децентралізаторів, не підтримали їх неупереджені судді Житомира і не витримав народ України. Досить для «своїх», починаємо для людей ЖИТИ ПО-НОВОМУ.

Думай!

Автор: Мельниченко Анатолій Михайлович, депутат.




свіжі новини прямо в телеграм t.me/FreshNewsZT